Membuat pendapatan sampingan dengan 8Share.


Seperti tulisan dalam artikel yang sebelum ini, saya ada menerangkan salah satu cara untuk mendapatkan pendapatan sampingan dengan menggunakan internet. Kali ini, konsepnya masih sama, iaitu program affiliate. Cuma kali ini, untuk konsep affiliate ini, modusnya adalah berbeza dari yang diterangkan dalam artikel yang lepas.

Jika modus affiliate dalam artikel yang sebelum ini adalah tertumpu kepada mendapatkan komisyen dalam setiap jualan, modus affiliate kali ini adalah dengan mendapatkan pendapatan melalui bilangan klik yang diperoleh melalui pautan (link) yang disediakan.

Sebelum diterangkan secara lebih mendalam, apa itu 8Share? Secara ringkasnya, 8Share adalah satu agen pengiklanan yang menawarkan platform iklan kepada peniaga atau pengeluar iklan untuk diterbitkan dalam bentuk perkongsian (share) oleh ahli berdaftar 8Share. 8Share berfungsi dengan memberikan bayaran bagi setiap klik yang diterima terhadap pautan yang disediakan kepada ahli yang mengongsikan pautan yang disediakan.

Secara ringkasnya, 8Share akan menyediakan pautan mengikut kempen iklan yang ada. Anda pula mempromosikan kempen iklan yang diterbitkan dengan meletakkan pautan yang disediakan. Apabila ada pengunjung yang berminat, dia akan klik pada pautan anda, dan anda akan menerima bayaran bagi setiap klik. Kadar bayaran adalah tertakluk kepada 8Share.

Dari konsep sifirnya, semakin banyak klik yang anda terima, semakin banyak pendapatan yang akan anda dapat. Anda boleh lihat contoh seperti akaun saya di bawah.


Ini adalah sebahagian daripada klik yang saya terima pada hari ini. Jika anda rujuk gambar di atas, saya telah menerima lebih daripada 30 klik untuk hari ini sahaja. Jadi, dengan jumlah 30 klik untuk hari ini, didarabkan dengan bayaran 20 sen bagi setiap klik, jadi pendapatan sampingan saya untuk hari ini adalah sebanyak RM6.

Anda perlu mengumpul sehingga sekurang-kurangnya RM 50 untuk check out wang anda ke dalam akaun anda. Sekiranya anda memiliki kemahiran mempromosi yang baik, anda pasti boleh mengumpul RM20 dalam masa sehari.

Jika anda lihat di dalam gambar di atas, terdapat beberapa kempen yang sedang berjalan dan mendapat pendapatan dengan klik yang diterima pada unik saya untuk setiap kempen.

Contoh pautan yang unik mengikut kempen promosi adalah seperti berikut:

  1. If you're an animal lover, why not adopt a turtle?  http://curium-cr.com/my-5493180
  2. Challenge yourself to Live Great today and win awesome prizes! http://curium-cr.com/my-5528720

Anda boleh klik pautan di atas untuk melihat contoh laman web pengeluar promosi untuk rujukan anda.

Di mana boleh anda membuat promosi? Anda boleh melakukan promosi di blog, Facebook, Twitter dan mana-mana yang anda rasa bersesuaian. Selagi mana anda boleh mendapatkan klik untuk mendapatkan pendapatan anda, anda boleh lakukannya.

Jadi, adakah anda berminat untuk menyertai komuniti 8Share? Jika berminat, anda boleh klik pada pautan yang disediakan di bawah:

http://bit.ly/18mfgIB
Anda hanya perlu mendaftar secara pecuma, dan boleh mula aktif untuk mempromosi kempen iklan. Anda tidak perlu memiliki kemahiran teknikal yang amat tinggi untuk menjalankan kempen promosi anda.

Oleh itu, janganlah berlengah lagi. Kos sara diri tahun 2014 semakin meningkat dan anda perlukan tindakan yang bijak untuk mengelakkan anda dan keluarga hidup dalam tekanan kewangan.

Mulalah daftar di http://bit.ly/18mfgIB sekarang. Anda pasti berpuas hati dengan hasilnya.

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. lebih kurang sama dengan website ni
    http://bit.ly/1a2DSxs
    bezanya website yg saya bagi nih dia kata BAKAL bayar dalam USD.nantikan!saya pun excited nak tengok berjaya ke tak.

    BalasPadam

Sila lontarkan puji-pujian mahupun kritikan terhadap entri ini. Jadi, berapa bintang Cik Nora nak bagi?

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)